Editie 2018

Van der Roest en Tooren winnen achtste Gepa Open

PESSE – De achtste editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is gewonnen door Erik van der Roest en Hendrik Tooren. In de finale rekenden zij af met Douwe Rinkes en Jan Kats. Het prestigieuze darttoernooi zat net als voorgaande jaren vol, maar door afmeldingen bleven er 59 koppels over.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier en een poule van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Uiteindelijk bleken Van der Roest en Tooren de beste spelers in de winnaarsronde. In een zinderende finale versloegen zij het duo Douwe Rinkes en Jan Kats met 4-3. In de verliezersronde trokken Jan Scheijbeler en Stefan Meinen aan het langste eind door in de finale overtuigend met 3-0 te winnen van Richard Everts en Swen de Ruiter. De prijs voor beste Pesserkoppel ging net als vorig jaar naar Wiebo Bouwmeester en Antoine Feijen. De tweede plek ging naar Ronald Zwets en Jeffry Brus. De hoogste finish van het toernooi was 106 punten en werd gegooid door Johan Vos en Rick Prij. Marco van Dalsem en Geoffrey Meijering gooiden als koppel de meeste 180’ers: 7 stuks.

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi, waarbij de prijzenpot bestond uit 1500 euro”, aldus de trotse organisatoren Luten, Strijker en Kats van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het achtste Gepa Open Koppeldartstoernooi.”

Eerste acht winnaarsronde:
1. Erik van der Roest en Hendrik Tooren
2. Douwe Rinkes en Jan Kats
3. Martijn Kamman en Jan Nijmeijer
4. Bertin Blokzijl en Rick Derks
5/8 Marco van Dalsem en Geoffrey Meijering
5/8 Wesley Kranghand en Martijn Meinen
5/8 Rene Spijker en Sander Kerssies
5/8 Danny Neef en Yorn Stoevelaar

Eerste acht verliezersronde:
1. Jan Scheijbeler en Stefan Meinen
2. Richard Everts en Swen de Ruiter
3. Enrico Blokzijl en Henk Haaze
4. Gijs Lenten en Leroy Nijenmanting
5/8 Jerry Beugelink en Alfred Wever
5/8 Lute Dijkema en Klaas Dijkema
5/8 Serwin de Ruiter en Danny Doldersum
5/8 Kai Schraa en Bert Pol

Winnaars Pesserkoppel:
1. Wiebo Bouwmeester en Antoine Feijen
3. Jeffry Brus en Ronald Zwets
3. Sander van der Sleen en Martin Pero
4. Kai Schraa en Bert Pol