Winnaars editie 2019

Van der Roest en Tooren winnen opnieuw Gepa Open

PESSE – De negende editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is zondag gewonnen door Erik van der Roest en Hendrik Tooren. Zij schrijven daarmee het toernooi voor het tweede jaar op rij op hun naam. In de finale rekenden zij af met Robbert IJdens en Geoffrey Meijering.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier en poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Uiteindelijk bleken Van der Roest en Tooren de beste spelers in de winnaarsronde. In een zinderende finale versloegen zij het duo IJdens en Meijering met 5-3. In de verliezersronde trokken Allard Benjamins en Ronald Barelds aan het langste eind door in de finale overtuigend met 4-1 te winnen van Mark Gritter en Jessy Schonewille. De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Ronald Zwets en Jeffry Brus. De tweede plek ging naar Kai Schraa en Jesse de Haas. De hoogste finish van het toernooi was 145 punten en werd gegooid door Machiel Stoffers. Robbert IJdens en Geoffrey Meijering gooiden als koppel de meeste 180’ers: vier stuks. In totaal werden er achttien 180’ers gegooid.

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi met ruim vijftig koppels, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi, waarbij de prijzenpot bestond uit 1500 euro”, aldus de trotse organisatoren Luten, Strijker en Kats van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het negende Gepa Open Koppeldartstoernooi. Bovendien kijken wij al uit naar de ‘speciale’ tiende editie van volgend jaar.’’