Winnaars editie 2020

Rinkes en Kats winnen tiende editie Gepa Open koppeldarttoernooi

PESSE – De tiende editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is zondag gewonnen door Douwe Rinkes en Jan Kats. Zij schrijven daarmee het toernooi voor het eerst op hun naam. In de finale rekenden zij af met Robbert IJdens en Geoffrey Meijering.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier en poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.
Uiteindelijk bleken Rinkes en Kats de beste spelers in de winnaarsronde. In een zinderende finale versloegen zij het duo IJdens en Meijering met 5-3. Voor IJdens en Meijering is het de tweede jaar op rij dat zij als tweede eindigen. In de verliezersronde trokken Walter Giezen en Dick van Gijzen aan het langste eind door in de finale overtuigend met 3-0 te winnen van Glenn Kelly en Kevin Lunenborg.
De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Kai Schraa en Johnny Smand. De tweede plek ging naar Gerbren den Uijl en Andre Waninge.
De hoogste finish van het toernooi was 170 punten en werd gegooid door Jan Nijmeijer. Martijn Kamman en Jan Nijmeijer gooiden als koppel de meeste 180’ers: vier stuks. In totaal werden er 24 180’ers gegooid.

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi met 46 koppels, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi, waarbij de prijzenpot bestond uit 22 prijzen ter waarde van ruim 1500 euro”, aldus de trotse organisatoren Luten, Strijker en Kats van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het tiende Gepa Open Koppeldartstoernooi.”

Eerste acht winnaarsronde
1. Douwe Rinkes en Jan Kats
2. Robbert IJdens en Geoff Meijering
3. Martijn Kamman en Jan Nijmeijer
4. Erik van der Roest en Hendrik Tooren
5/8. Rick Scott Oliver Derks en Bertin Blokzijl
5/8. Jan Scheijbeler en Martin Jonkers
5/8. Jasper Arends en Matthijs van der Velpen
5/8. Michel Akkerman en Wouter Hooiveld

Eerste acht verliezersronde
1. Walter Giezen en Dick van Gijzen
2. Glenn Kelly en Kevin Lunenborg
3/4. Thom Koopman en Robert Schonewille
3/4. Wyan Toet en Rick Pera
5/8. Enrico Blokzijl en Henk Haaze
5/8. Johnny Oosterhuis en Freddy Oosterhuis
5/8. Wilco Kramer en Robin Luten
5/8. Danny Doldersum en Rene Doldersum

Winnaars Pesserkoppel
1. Kai S-chraa en Johnny Smand
2. Gerbren Den Uijl en Andre Waninge
3. Wilco Kramer en Robin Luten
4. Ronald Zwets en Jeffry Brus